Ultrabook

Ultrabooks

De laatste tijd zijn er op het gebied van laptops veel ontwikkelen gedaan. Zo is er bijvoorbeeld de Macbook van Apple gekomen, waarmee een hele nieuwe reeks laptops zijn ontstaan. De Macbook is een zeer dunne en snelle laptop dat niet op Windows draait. Naast de Macbook hebben ook de ultrabooks zich ontwikkeld in de afgelopen tijd. De ultrabooks zijn ontstaan na het idee van Intel om te concureren met Apple’ Macbooks. Ultrabooks zijn er in de volgende merken te vinden: Acer ultrabooks, Apple Macbook, Asus ultrabook, Dell ultrabook, HP ultrabook, Samsung ultrabook, Sony ultrabook en Toshiba ultrabook. Je zult wel denken, wat doet de Apple in dit rijtje? De macbook van Apple is namelijk ook een vorm van een ultrabook, het heeft namelijk ook dezelfde kenmerken als een ultrabook. Echter noemt Apple zich met de Macbook op de markt geen Apple ultrabook maar gewoon de Apple macbook De Macbook bestond namelijk ook eerder dan de ultrabooks. De ultrabooks zijn bezig aan hun opmars, maar de Macbooks zijn al alom bekend bij het publiek. Veel mensen vinden ultrabooks handig, aangezien ze makkelijk te vervoeren zijn. Het is echter wel even wennen wanneer je voor het eerst werkt met een ultrabook.

Criteria voor een Ultrabook

Natuurlijk kun je een laptop niet meteen een ultrabook noemen. Tussen een notebook en een ultrabook zit wel degelijk een heel groot verschil. Intel heeft een aantal richtlijnen opgesteld voor de ultrabooks. Aan deze richtlijnen moeten de laptops voldoen om zich een ultrabook te mogen noemen. Zo staat er bijvoorbeeld in deze richtlijnen dat de laptop maximaal 20mm dik mag zijn. Wanneer de laptop dikker is dan 20mm is het geen ultrabook meer. Een kenmerk van ultrabooks zijn namelijk dat deze laptops zeer dun zijn. Naast de maximale dikte van 20mm moeten ultrabooks ook snel op kunnen starten. Deze prestatie om snel op te kunnen starten heet ook wel “solid-state drive” prestaties. Een Solid State Drive in de ultrabook is geen eis om een ultrabook te zijn, maar helpt wel bij het proces om sneller op te starten.  Veel mensen gebruiken een laptop bijvoorbeeld voor werk of voor op school. Een laptop moet dus lang mee kunnen gaan op de accu die in de batterij zit. Een kenmerk van de ultrabook is dat het lang mee kan gaan zonder opgeladen te worden. Daarnaast komt de ultrabook ook zeer snel uit de stand-by mode, waardoor je snel kunt beginnen met het werken op de laptop. De batterijduur van de ultrabooks kunnen tot wel 5 uur mee gaan. Daarnaast heeft een ultrabook voor het ontwaken uit de stand-by stand maar 7 seconde nodig. Daarmee zijn de ultrabooks de snelste laptops met de stand-by stand. Daarnaast moeten de ultrabooks volgens Intel ook voldoen aan een aantal veiligheidseisen. Deze eisen voor de veiligheid zijn niet algemeen bekend.

Is een ultrabook geschikt voor u?

Veel mensen vinden het moeilijk om producten zoals een laptop aan te schaffen. Ze weten eigenlijk niet precies welke laptop geschikt is voor de manier waarop zij gebruik maken van de laptop. Welke laptop geschikt is voor u ligt heel veel aan hoe vaak u de laptop gebruikt en op welke momenten u de laptop gebruikt. Wanneer u een laptop eigenlijk alleen thuis aan de oplader gebruikt is een ultrabook niet erg geschikt. Wanneer je alleen de laptop gebruikt aan de oplader zal elke andere laptop aan de eisen voldoen. Wanneer u veel onderweg bent, bijvoorbeeld voor school of werk, is een ultrabook zeer geschikt voor u. Een ultrabook kan namelijk een lange tijd met een accu mee gaan. Een ultrabook hoeft dus niet vaak opgeladen te worden en heeft voor de stand-by stand vrijwel geen stroom nodig. Een ultrabook is dus ook makkelijk wanneer je steeds kort even op de laptop moet kijken, of wanneer je de laptop steeds nodig hebt wanneer je bij een klant bent. De ultrabooks komen namelijk zeer snel uit de stand-by stand. Daardoor hoef je de ultrabooks niet steeds af te sluiten en weer opnieuw op te starten. Hierdoor is een ultrabook heel gemakkelijk wanneer je even op de e-mail wilt kijken. Er zijn verschillende merken bij ultrabooks. Zoals bij andere laptops ook het geval is kopen mensen vaak een laptop en in dit geval een ultrabook van het merk waar ze goede ervaringen bij hebben. Natuurlijk willen mensen een goedkope ultrabook. Ultrabooks zijn net als de macbooks van Apple niet heel goedkoop. De ultrabook is daarom geschikt voor u wanneer u een hoger budget heeft voor een laptop en daarnaast ook van goede kwaliteit houdt. Daarnaast moet u uzelf afvragen hoe vaak u gebruik gaat maken van de ultrabook laptop. Wanneer dit heel weinig is, is het zonde om een wat duurdere laptop als een ultrabook te kopen. Wanneer u de laptop weinig gebruikt kunt u beter kiezen voor een wat goedkoper model dat ook aan de eisen die u aan een laptop stelt voldoet. Er zijn veel verschillende merken ultrabooks, daarom is de kans aanwezig dat er een ultrabook bij zit die aan het budget voldoet en daarnaast ook aan de eisen voldoet die u stelt aan de laptop. Met de ultrabook weet u in ieder geval zeker dat u een zeer goede laptop heeft waar u nog lang plezier van kan hebben

De Dell XPS 13 Ultrabook

Een bekende ultrabook is de Dell XPS 13. Dell staat bekend om de kwaliteit laptops dat ze leveren en dit is ook bij de Dell XPS 13 Ultrabook het geval. De Dell XPS 13 Ultrabook heeft een schermdiagonaal van 13.3 inch en heeft daarmee een van de grootst mogelijke laptop schermen van deze tijd. Daarnaast heeft de Dell XPS 13 ultrabook ook een zeer goede videokaart. De Dell XPS 13 ultrabook heeft namelijk de Intel HD Graphics 3000 videokaart. De Dell XPS 13 Ultrabook is zowel verkrijgbaar met de Intel core i7 als de Intel Core i5 processor. Natuurlijk zit er tussen de Dell XPS 13 Ultrabook met Intel core i5 processor en de Dell XPS 13 ultrabook Intel core i7 processor op het gebied van prijs ook veel verschil. Zo is de Dell XPS 13 ultrabook met Intel core i7 processor op het internet te vinden van een prijs rond de 1500 euro. Daarnaast heeft de Dell XPS 13 ultrabook met Intel core i7 een opslagcapaciteit van 256 GB. De Dell XPS 13 ultrabook met Intel Core i5 processor is op internet te vinden voor een bedrag rond de 1250 euro. Daarnaast heeft de Dell XPS 13 ultrabook met Intel core i5 processor minder opslagcapaciteit dan de Dell XPS 13 ultrabook met Intel Core i7 processor. De Dell XPS 13 Ultrabook met Intell Core i5 processor heeft namelijk maar een opslagcapaciteit van 128 GB. De i7 variant heeft een SSD schijf met een capaciteit van 256 GB. De ultrabook van Dell is vaak op internet helemaal uitverkocht. Deze Dell XPS 13 ultrabooks zijn daarom meestal alleen op bestelling verkrijgbaar. Zoals je kunt zien betaalt u een flinke prijs voor de Dell XPS 13 ultrabook. Echter heeft u daarvoor een zeer goede laptop die een flink aantal jaar mee kan gaan. Daarnaast is de Dell XPS 13 ultrabook zeer geschikt voor mensen die de ultrabook gebruiken onderweg, op het werk of op school. Dit komt, aangezien de batterijduur van de Dell XPS 13 ultrabook zeer lang meegaat.

Windows of MacOS

Veel mensen weten door de komst van MacOS niet meer welk bestuurssysteem ze eigenlijk het lekkerst vinden werken. Veel mensen zijn Windows gewend, aangezien dit al sinds de komst van de computer het bekendste besturingssysteem was. Door de komst van de MacOS van Apple begint er verandering te komen in de populatie van het bestuurssysteem Windows. U kunt bijvoorbeeld eens in een computer winkel langsgaan en eens werken op de MacOS, zodat u kunt zien hoe MacOS werkt. In het begin zult u nog niets kunnen vinden, later is het allemaal natuurlijk een stuk duidelijker. Wanneer blijkt dat u MacOS toch fijner vindt werken dan het besturingssysteem Windows, dan kunt u ook kiezen voor een Macbook als laptop. De Macbook van Apple werkt namelijk niet met Windows als besturingssysteem. De Macbook heeft als besturingssysteem MacOS. De Macbook valt eigenlijk ook onder de ultrabooks. Dit komt, aangezien de specificaties van de Macbook voldoen aan de eisen die Intel stelt aan ultrabooks. Toch wordt deze niet een ultrabook genoemd, aangezien het een concurrent van de ultrabook is. De Macbook is echter nog een stuk duurder dan de meeste andere ultrabooks. Daarnaast heeft de Macbook natuurlijk wel betere specificaties dan bijvoorbeeld de Dell XPS 13 Ultrabook. De Macbook is ook veel gemakkelijk te kopen, deze is namelijk bijna nooit uitverkocht. Veel mensen vinden de Macbook te duur voor een laptop. De Macbook is er daarom ook alleen voor de liefhebbers van de techniek, aangezien de Macbook over de laatste techniek op het gebied van laptops beschikt. Het is niet mogelijk om een Macbook te kopen met als besturingssysteem Windows. De Macbook kan namelijk niet werken met Windows.  Zo is het dus ook niet mogelijk om een Windows systeem te kopen met als besturingssysteem MacOS.